Peliteoria

ECOK-212 TA3c Peliteoria, 5 op

Kurssi WebOodissa.

Pakollisuus

Kurssi on pakollinen sekä vanhaa että uutta kandia suorittaville. Kurssi järjestetään keväisin III periodissa, ja se suoritetaan suoritettavaksi toisena opiskeluvuotena.

Kirjallisuus ja/tai muu materiaali

Kurssista selviää erittäin hyvin pelkän luentomateriaalin (löytyy kurssin Moodle-sivulta) avulla.

Ainakin syksyn 2019 luennoilla käytettiin paljon aikaa käytännön esimerkkien tekemiseen. Ne ovat todennäköisesti tärkein apuväline kurssin suorittamiseksi, ja luennoilla tehtyjä harjoituksia ei julkaista verkossa.

Opiskelun apuna käytetään kirjaa Osborne: An Introduction to Game Theory.

Sisältö

Peliteorian alkeita: mm. Normaalimuotoiset pelit, laajennetun muodon peli (extensive form game), Nash-tasapaino puhtailla ja sekastrategioilla, Bayesilaiset pelit, toistetut pelit, sekä esimerkkejä taloudellisista sovellutuksista.

Todelliset esitiedot

Ei esitietovaatimuksia.

Kurssin käytännöt

Kurssilla on yhteensä 20 tuntia luentoja (4h/vko) sekä yhteensä kolmet laskarit verkossa. Lisäksi kolmeen verkkokyselyyn vastaamisesta sai hieman lisäpisteitä kokeeseen. (Verkkokyselyt veivät aikaa muutaman minuutin.)

Laskuharjoitukset olivat verkossa tehtäviä monivalintatehtäviä. Niistä osassa tarvitsi kynän ja paperia mallintaakseen kysymyksen ennen vastaamista.

Tämän lisäksi kurssilla järjestetään 3 x 2h vapaaehtoisia harjoituspajoja, joissa voi käydä harjoittelemassa tehtäviä. Harjoituspajoista ei saa lisäpisteitä, mutta ne ovat hyvä paikka harjoitella yhdessä muiden kanssa ja kysyä avoimeksi jääneistä kysymyksistä.

Suoritustavat

Kurssikoe.

Työläys

Kurssi ei ole erityisen työläs.

Muuta

Kurssin luennoija Marja-Liisa Halko on erikoistunut käyttäytymistaloustieteeseen (behavioral economics) ja yleensä pitänyt yhden luennon erikseen käyttäytymistaloustieteen kysymyksistä.